Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lohärads IF P-99

Följ

P-99

Följ oss för uppdateringar
Följ
Lohärads IF
Fotboll
P-99

Match

FC Åland P99

4 - 5
21 september 2013
15:00

Lohärads IF Blå

Referat

Referat: FC Åland P99 - Lohärads IF Blå

Bortamatch mot FC Åland innebär en heldag. Det är trevligt att åka över dagen till Åland, det blir någon dag om året. Vi hade svårt att få ihop lag, många återbud. Många som var sjuka/skadade/bortresta, men till slut så var det 13 stycken starka killar som var på väg.

Vi förlorade matchen hemma mot Åland i våras med 6-1, det var stora siffror. Men Åland vann då rättvist, vi var inte bra och de var klart bättre. Vi vet att Åland har gjort en grym säsong och är mycket duktiga. De har verkligen lyft sig sista 1-2 åren, de har någon mycket bra på gång. Så vi såg fram emot den här matchen.

Båtresan dit var lyckad, killarna gick runt och hade det bra. Som Jeppe sa "vi chillade i bollhavet". Hmm är inte det till för yngre barn!? Hahaha.
På väg mot plan så mötte vi upp Ålands alltid lika trevliga lagledare Ulrika. Allt för att få bästa vägvisning till matchplan :)
Det var ett mycket bra väder, solen visade sin bästa sida. Planen såg grym ut, nog en av de mest väl skötta planer som dessa killar har spelat på, på länge. När vi gick in i omklädningsrummet så pratade vi mycket om dagens match, om hur bara Åland har varit i serien i år, om rätt inställning och fokus, om att ge 110% oavsett vad. Alla killar visade verkligen rätt inställning, de var grymt laddade.

Dagens kapten Kalle tog ansvar direkt när vi berättade att han skulle vara kapten, det var pepping från början. Underbart att se och höra. Även Hampus och Max tog ett bra ansvar och såg till så att det var en bra uppvärmning. Man kände att det var något bra på gång när vi pratade med killarna.

Vi startade matchen mycket bra och fick mål nästan direkt.
0-1, 2:a min. Max vinner bollen på vänster kanten precis innan mittlinjen, lägger en pass till mötande Jeppe i mitten, som lägger den snett framåt till Kalle. Bra passningar i högt tempo. Kalle är centralt och sätter den mellan deras mitt- och vänsterback, till en rusande Robin (tror inte deras back visste hur snabb Robin är), som sätter den snyggt. Vilken start, ledning efter någon minut.

Vi spelade mycket bra. Tror inte att Åland var beredda på det, de blev nog lite överraskade. Vi rullade bollen inom laget, många gånger började vi om istället för att förhasta oss. Första 15 minuterna var grymma av oss, vilket spel.

0-2, 16:e min. Här har Razmus bollen mitt på plan, slår en mycket bra passning i djupet. Där Kalle visar sin styrka och bara ska fram, och sätter den säkert i mål. Vår ledning var verkligen rättvis, vi var det bättre laget.

Vi fortsätter att rulla bollen inom laget. Vi tänker oss för innan vi slår den avgörande passningen. Vi jobbar verkligen som ett lag. Underbart prat på plan av många, men framför allt av Kalle, även av Samuel. Som äntligen som målvakt använder rösten på ett kanon sätt. Underbart att höra hur Samuel styr spelat från sin position. Fortsätt så.

0-3, 25:e min. Vi sätter vårt 3:e mål. Här skulle coach Janne blivit stolt. Robin slår en hörna från vänster som Hampus nickar in. Inga konstigheter, kanonbra killar. Fram till nu var vi klart det bästa laget. Åland känns stressade, de får inte till mycket. De är vana att för matcherna och få ut mycket mera.

1-3 och 2-3, 29:e och 32:a min. Här gör Åland två snabba mål. Vi vet att de är duktiga, de har flera duktiga spelare. Vi måste vara vakna, vi får inte slappna av eller slarva. På deras första mål så rinner de bara igenom (ett smart instick av deras nr 7) och sätter den snyggt. Det andra målet är vi inte med, de har ett snygg väggspel precis vid straffområdes gränsen. Som avslutas med ett skott, stolpe in. Nu var det verkligen match igen, vi måste komma tillbaka till samma fina spel.

Halvtid

Vi pratade mycket om att fortsätta spela det fina spelet. Att vara vakna från början i andra halvlek, Åland kommer att satsa framåt. Killarna visste att det var upp till de att visa vägen för varandra. Det kändes fortfarande mycket fokuserat, underbar känsla

Nu hände det som inte fick hände, Åland gjorde 3-3 redan i 1:a minuten av andra halvlek.
3-3, 36:e min. Nej, inte kvittering. Vi gick bort i mitten (våra mittbackar och defensiva mittfältare), det blev tomt i mitten vid straffområdet. Deras kille sattte den enkelt. Åland hade en bra period nu.
Nu var det bara (och det är inte bara) att ta fram nya tag och fortsätta på det som var bra. Det är alltid inte lätt eftersom vi har tappat en tre måls ledning till lika.

3-4, 38:e min. Underbart med mål. Detta är Hampus mål, vilken spelare. Hampus vinner bollen på egen planhalva, driver längst hela högerkanten, dribblar någon. Hampus skall bara fram, lägger ett bra inlägg till Razmus som spelar den längre ut till vänster där Max står ren, och sätter den. Vad skönt med ledning igen. Undra hur våra killar hade tagit det om det var Åland som hade tagit ledningen. Men nu var det vi som hade kommit tillbaka, starkt killar. Efter målet spelade vi bättre igen.
4-4, 44:e min. Åland ger sig inte, de bjuder upp till en mycket bra kamp. Vi får hands emot oss (inte mycket att säga, den var mycket solklar) precis utanför vårt straffområde. Som deras duktige nr 10 sätter i mål på frisparken, mycket snyggt. Ajaj nu var det lika igen. Vem ska vinna den här kampen?

Deras coach skriker till deras killar "fortsätt jobba, de är trötta". Max svara blixtsnabbt rakt ut "vi är inte trötta, vi är starka. Kom igen killar!". Det var svar på tal (med glimten i ögat). Alla visade att vi ville vinna.

51:a min, spelet är mycket jämnt, och nu kan vem som vinna.

4-5, 55:e min. Mål igen för oss, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Kalle vinner bollen på mittplan och slår en lång boll ut till höger där Robin kommer löpande och skott/lobbar över deras målvakt. Iskallt avslut. Vi hade efter vårt femte mål några bra chanser, även Åland hade några chanser.

Vi vinner, underbart. Detta var en mycket bra match av oss, och även av Åland.
Vi tackar Åland för en mycket trevligt bemötande och en mycket bra match, samt tack för kaffet.. Vi tackar även domaren.

Plus till alla, det var en lagseger. Grymt killar.

Samuel W - jätte bra i mål. Underbart prat.
Ted - planens bästa spelare. Han tar bort deras bästa spelare under hela matchen. Mycket klokt spelat.
Enrique - mycket bättre i markeringen. Spelade med ont i låret i slutet av andra.
Hampus - kung som mittback idag, vilken match!
Simon - mycket bra som ytterback. Värderade idag när han skulle gå, med tanke på få avbytare.
Robin - vilken fart, mycket svårstoppad på sin högerkant. Två mål idag.
Berga - spelade med stor pondus idag, kanon jobb för laget
Jeppe - mycket bra spel, visade en bra vilja
Kalle - kanon kapten. Visade vägen, peppade och spred ett lugn. Spelade på många platser. Kanon.
Max - spelade på flera platser och gjorde det mycket bra. Hade ont i låret i andra, men bet ihop.
Razmus - har en bra formtopp nu och visar verkligen vad han kan.
Joel - är som bäst i boxen, alltid farlig.
Wicander - skadade sig på uppvärmning, som hämmade honom. Men spelare med stort hjärta.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Robin Jacobi 1 2 1 0 0 3
Karl Pantzar 1 1 2 0 0 3
Hampus Filipsson 1 1 1 0 0 2
Max Temrin 1 1 1 0 0 2
Razmus Jacobi 1 0 2 0 0 2
Jesper Karnehagen 1 0 1 0 0 1
Adam Bergströmer 1 0 0 0 0 0
Daniel Wicander 1 0 0 0 0 0
Enrique Gonzales Diaz 1 0 0 0 0 0
Joel Söderhäll 1 0 0 0 0 0
Ted Törngren 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Samuel Wikström 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 8 jun 2013, 11:30 Lohärads IF Blå - FC Åland P99 1 - 6